FAQ

Have a question in English? Send us an email and we’ll get back to you on Monday!

FAQ – Aanmelden

Ieder jaar melden meer makers zich aan voor Delft Fringe Festival, hierdoor neemt het selectieproces veel tijd in beslag. Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.
Laat ons zo snel mogelijk weten dat je afziet van aanmelding. Dit kan door te mailen naar team programmering (programmering@delftfringefestival.nl) of een extra opmerking in te vullen in het aanmeldprofiel.
De enige manier om je aan te melden voor Delft Fringe Festival is door een profiel aan te maken op aanmelden.delftfringefestival.nl. Om een eerlijke selectie te kunnen maken hebben wij van iedere maker dezelfde informatie nodig.
De selectie is voor ons een enorme klus, wij streven in januari de selectie te hebben afgerond. Zodra er informatie is zullen wij jullie op de hoogte stellen.
Je kunt je vragen per mail stellen via programmering@delftfringefestival.nl. Let op: team Delft Fringe Festival werkt iedere maandag op kantoor in Delft. Op maandag krijg je dus sowieso een reactie via de mail.
In de aanloop naar het festival sturen we jullie regelmatig updates over de voorbereidingen. Daarnaast organiseren we op twee momenten workshops voor makers. Op 15 februari 2020 (kick-off & Promo workshop) en op 25 april 2020 (workshop Parade Maken). Het deelnemen aan de workshops is verplicht.

FAQ – Locaties

Alle locaties doen met liefde mee met het Delft Fringe Festival maar hou er rekening mee dat je vaak in iemand zijn huiskamer, tuin e.d. staat. Verplaatsen van spullen, dingen ophangen, neerzetten, gebruik van tape e.d. allemaal in overleg met de locatie eigenaar. En na afloop alles weer terugzetten, hangen, leggen.
Het Delft Fringe Festival biedt geen techniek en de locatie zelf ook niet. Verlichting, muziek, meubels e.d. die je nodig hebt voor je voorstelling dien je ook zelf mee te nemen. Ook tape en verlengsnoeren zijn niet aanwezig op de locatie.
Doordat het Delft Fringe Festival gebruik maakt van hele diverse locaties kan het voorkomen dat je in een huiskamer staat midden in de binnenstad. Parkeren is niet mogelijk voor de deur, laden en lossen meestal wel mits je een ontheffing hebt aangevraagd. Het kan zijn dat het op de eerste locatie is zonder lift, of dat er weinig ruimte is voor spullen. Hou hier rekening mee!
Ja, het Delft Fringe Festival stelt iedereen verplicht om vooraf zijn/haar locatie te bekijken. Zo kan je kennismaken met de eigenaar maar ook goed doorspreken wat wel en niet mogelijk is. Wat je zelf mee moet nemen of wat de eigenaar in huis heeft.
Het Delft Fringe Festival heeft niet de mogelijkheid, of de middelen, om voorstellingen te ondersteunen in de technische productie. Je kunt zelf uiteraard techniek meenemen als je voorstelling dit nodig heeft. LET OP:
  • het is over het algemeen niet mogelijk om een uitgebreide technische productie op de locatie te organiseren. Er is slechts 15 minuten opbouw tijd en 15 minuten afbouw tijd;
  • als je geprogrammeerd bent in een theater, betekent het niet dat je gegarandeerd gebruikt kan maken van de technische voorzieningen van het theater. Neem contact op met het theater voor de mogelijkheden. Hier kunnen eventueel extra kosten aan verbonden zijn. En ook hier geldt: er is slechts 15 minuten opbouw tijd en 15 minuten afbouw tijd;
  • overleg met makers met wie de je locatie deelt over je technische productie. Soms is het goed mogelijk om spullen te delen of samen te werken.

FAQ – Financiële zaken

We vragen factuurgegevens zodat we jou (mits je geselecteerd bent) een factuur kunnen sturen om de deelname fee te betalen. Ook hebben we deze gegevens nodig voor de financiële administratie voor uitbetaling van opbrengsten.
Nee, een deelnamegeld wordt alleen in rekening gebracht zodra je geselecteerd bent om mee te doen aan het festival. Aanmelden is helemaal gratis!
Uitbetaling vindt plaats op basis van:
  • facturering: de maker (of een vertegenwoordiger) stuurt een factuur nadat de hoogte van de vergoeding is vastgesteld door het hoofd kassa.
  • een gageverklaring: de maker levert een volledig ingevulde gageverklaring in, inclusief kopie paspoort nadat de hoogte van de vergoeding is vastgesteld door het hoofd kassa. Maximaal € 163,00 per lid van de groep. Zie https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/handleiding_lh_artiesten_en_ber_sporters_2015_lh0231t51fd.pdf voor meer informatie over de Artiesten- en beroepssportersregeling.
  • payrolling: via een payrolling service stuurt de maker een factuur nadat de hoogte van de vergoeding is vastgesteld door het hoofd kassa. Eventueel extra kosten die voor de service gerekend worden, zijn voor rekening van de maker. Voorbeeld van een payrolling service is http://www.raakvlak.nl
De opbrengst per munt is inclusief het op dat moment geldende lage BTW tarief Ook is het toegestaan om na de voorstelling met de pet rond te gaan. De opbrengst van de ronde is geheel voor de maker.